Mantenir-se hidratat mentre es condueix és realment important

Quan es condueix per llargues distàncies durant un viatge es fa necessari mantenir-se hidratat de forma adequada, així com també cal fer parades cada cert temps per estirar i ingerir begudes com cafè, te o cues que ens ajuden a mantenir-nos concentrats mentre conduïm.

Per conduir necessitem mantenir-nos alerta i no perdre la concentració, quan no ens hidratem de forma adequada podem patir fatiga, mal de cap, marejos i un augment inusitat de la somnolència; símptomes que han de preocupar-nos si estem al volant ja que poden ocasionar alteracions en les funcions cardiovasculars i termoreguladores.

Les altes temperatures dins del cotxe augmenten la sudoració el que implica que el nostre organisme tingui una major pèrdua de fluids que contenen electròlits; viatjar amb l’aire condicionat del cotxe encès, no indica que estiguem hidratats, la pèrdua de fluids tendeix a augmentar quan els viatges són més llargs, l’aire condicionat ens evita la calor, però igual es pot produir la deshidratació.

Durant el viatge és necessari mantenir-nos hidratats, per a això es pot prendre aigua i altres begudes amb cafeïna i suc de fruites de manera regular, així els nostres sentits estaran alertes i el nostre organismes es veurà menys afectat per la fatiga o cansament.

Cal destacar que el consum de begudes alcohòliques, a més d’estar prohibit mentre es condueix, afavoreixen la desintegració, per la qual cosa cal evitar abans de conduir ja que augmenten la fatiga i produeixen somnolència, a més la seva ingesta és un dels factors que genera el major percentatge d’accidents vials en tot el planeta.