Com disminuir riscos al conduir amb condicions climàtiques adverses

Conduir amb responsabilitat té més valor i importància quan les condicions climàtiques adverses generen riscos a la carretera, per nevades, vents o boira. Tot conductor ha d’estar degudament informat sobre les prohibicions i estats d’alerta en aquests casos i al seu torn, preparat per saber què fer en aquests casos.

Cal mantenir el cotxe controlat en la via quan hi ha problemes a causa d’excés de neu a la ruta, perquè que fa que els vehicles llisquin ja que disminueix la tracció i és difícil la maniobra per als conductors, el primer és encendre els llums d’encreuament i de antiboira segons el cas.

Cal evitar excedir-se en l’ús de l’embragatge, en no usar-se el motor de forma correcta el cotxe pot anar al seu aire. Quan es vulgui arrencar segurament patinen les rodes, de manera que els experts recomanen col·locar la segona marxa per poder incorporar-se bé a la circulació.

S’ha d’evitar les frenades brusques, ja que en conduir amb neu es presenta una situació que requereix d’enteresa dels conductors per operar eficaçment tant el volant com els pedals del cotxe, el més recomanable és frenar amb prudència per evitar que les llantes es bloquegin .

Guardar la distància de seguretat necessària sempre és important, més encara en els casos de riscos per falta de visibilitat i per obstacles a la via, això permetrà frenar sense haver de fer moviments bruscos. També, és important que es facin marxes llargues per evitar esllavissades, mantenir la calma i conduir a baixa velocitat.