Revisió de punts claus per garantir un viatge en cotxe sense inconvenients

Quan s’acosta una temporada en la qual podem gaudir d’uns dies lliures, com la Setmana Santa, ens preparem per fer una viatge a un lloc divertit on es pugui gaudir i passar-la bé al costat de la família, parella o amics, en general aquest viatge es fa amb cotxe, per això és molt important garantir el seu òptim funcionament per prevenir problemes i molèsties mentre es desplaça per les carreteres i autopistes.

Tot conductor abans d’emprendre un viatge de verificar alguns punts claus per garantir que no tindrà inconvenients per causes molt senzilles que es poden evitar tenint en compte els següents aspectes:

  • Verificar que els frens funcionin bé. Per a això s’ha de verificar el nivell del líquid de frens i provar el seu funcionament a la via.
  • Verificar que els llums funcionin i que tinguin la intensitat adequada.
  • Netejar els vidres del cotxe preferiblement amb líquid netejador anti entelament, verificar que els raspalls dels eixugaparabrises estiguin en bones condicions.
  • Revisar l’estat dels pneumàtics i la pressió d’aire, verificar l’estat de la llanta de recanvi, així com garantir que es compta amb gat i clau per deixar anar les llantes.
  • Revisar els nivells d’oli del motor, i de la caixa, així com el nivell del líquid anticongelant.
  • Verificar que es compta amb tots els documents del cotxe, especialment els de l’assegurança, així com amb el nombre de contacte per a casos d’emergència, especialment per a serveis en carretera com grues i servei de trasllat d’acompanyants.