Aigua o líquid anticongelant per al cotxe

Utilitza aigua o líquid és una disjuntiva de molts conductors, però hi ha altres que no li dediquen temps a avaluar el nivell del líquid que s’empra per refrigerar el motor dels seus cotxes. La veritat, dedicar uns minuts per mantenir-lo en el nivell adequat evita problemes i avaries.

La rutina de revisar al dipòsit de anticongelant i portar un recipient d’aigua al cotxe pot evitar despeses innecessàries i allargar la vida del cotxe. Per mantenir la temperatura ideal del motor, propera als 90 graus és necessari garantir una adequada refrigeració i comprovar els seus dipòsits a mínim mensualment.

En aquest sentit, quan el nivell d’aigua o líquid descendeix en excés entre un mes i un altre, és possible que hi hagi alguna fuita en el circuit. De la mateixa manera, quan la temperatura de l’automòbil sobrepassa els 90 graus cal augmentar l’atenció, ja que alguna cosa ha de caminar malament i en alguns casos, és perquè no s’està emprant el tipus de líquid anticongelant adequat.

Quan s’empra aigua s’ha d’evitar que la mateixa sigui de l’aixeta, perquè el seu volum de calç pot afectar el motor i incrementar-les avaries. Recomanen l’ús d’aigua destil·lada que pot comprar-se o simplement, usar-se la que es desprèn d’un equip d’aire condicionat.

Certs models de cotxes tenen dipòsits compatibles amb aigua i accepten la presència d’oxigen. No obstant això, en altres s’han d’utilitzar els líquids suggerits en els seus manuals d’ús, perquè l’aigua pot corroir les canonades metàl·liques, mànegues i càmeres d’alguns motors i els afecta a llarg termini.