Útils consells per cuidar el motor d’una motocicleta

Les motocicletes són vehicles molt versàtils que ens permeten desplaçar-nos amb facilitat i rapidesa, a més ocupen poc espai i es poden aparcar còmodament en qualsevol lloc, de manera que s’han convertit en el mitjà de transport preferit per una quantitat cada vegada més gran de persones.

Com qualsevol altre vehicle les motocicletes necessiten de cures i manteniment periòdic per mantenir-les en excel·lents condicions, el que ens brinda una major seguretat i ajuda a augmentar la seva vida útil, a més d’ajudar-nos a estalviar diners en evitar costoses reparacions; una de les parts de la motocicleta que requereix més cures és el motor.

Si el motor ha estat sense funcionar durant diverses hores, cal engegar i esperar almenys cinc minuts abans d’emprendre la marxa; així l’oli podrà arribar a la temperatura necessària per aconseguir el nivell de viscositat necessari i haurà arribat a la part superior del motor.

Cal canviar l’oli del motor en el quilometratge indicat pel fabricant, s’ha d’utilitzar l’oli especificat, això ajuda a augmentar la vida útil del motor, el lubricant amb l’ús es va contaminant i no canviar-lo de manera periòdica pot ocasionar danys costosos de reparar.

El motor ha de ser netejat de forma periòdica per eliminar restes de fang o brutícia que es van acumulant durant els recorreguts, això ajuda a millorar el seu rendiment i a evitar danys que després seran difícils i més costosos de reparar .; a netejar cal cobrir totes les parts elèctriques per evitar que mullin i puguin danyar-se.