Com netejar fàcilment el motor del cotxe

El manteniment preventiu del motor de l’acte és una tasca que es realitza en proporció a l’ús que se li doni al cotxe, ja que els components del mateix poden danyar-se si en al moment de netejar-s’exposen a l’aigua, per això hi ha recomanacions fàcils per netejar- de manera correcta.

Utilitza un detergent adequat i un bon raspall de truges rígides. A més, una bossa plàstica, paper alumini gruixut i aigua per netejar el motor amb facilitat. Es fa aquest tipus de treball en llocs clars i on no es causi dany amb les deixalles.

Després, s’escalfa una mica el motor per un minut o més, sense deixar que s’escalfi com si estigués funcionant. Es retiren els cables de la bateria primer el terminal negatiu i després el positiu, s’usa la borsa per cobrir les parts elèctriques per evitar que es mullin i al paper alumini per cobrir la presa d’aire i al carburador si el té, per evitar que l’aigua es filtri i causi danys seriosos.

Es raspalla la superfície del motor, després es barregen dues tasses de desengreixant en quatre litres d’aigua i es col·loca en les parts més brutes, per després esbandir amb mànega. En assecar-se es treuen els materials usats per cobrir els components del motor i finalment, s’encén per eliminar la humitat.

Amb aquests passos que es realitzen en molt poques ocasions, s’aconsegueix mantenir i deixar com nou als motors dels vehicles que tenen diversos anys, ja que s’aconsegueix llevar el greix i la terra que se’ls acumula.