Tot el que has de saber sobre el filtre de partícules

El filtre de partícules és una peça fonamental de qualsevol vehicle. Tot i que ha estat sotmès a diverses modificacions al llarg dels anys, amb la finalitat que cada vegada sigui més ressò sostenible i pertinent amb els nous models de vehicles, la realitat és que és important conèixer-ne el funcionament i els beneficis.

Com funciona el filtre de partícules?

Per entendre com funciona el filtre de partícules, el primer que cal saber és que aquest s’ubica a la zona inferior del cotxe. Específicament, es troba ubicat una mica abans del tub d’escapament, molt a prop del motor i, des d’allà, és l’encarregat de filtrar el sutge producte de la combustió.

Per això, és natural que se saturin; de manera que el filtre de partícules està conformat per dos sensors específics que t’ajuden a mesurar la quantitat de sutge filtrat i així poder determinar quan ha arribat al seu límit i és el moment de canviar-lo, netejar-lo o reemplaçar-lo per un de nou.

El procediment que s’executa per filtrar el sutge és denominat regeneració del filtre de partícules i es realitza cada 1000 quilòmetres. No obstant això, no heu de fer res perquè això es produeixi, perquè el filtre s’encarrega d’executar aquesta funció de forma automàtica.

Quan ha arribat el moment de canviar el filtre de partícules del teu vehicle, el podràs identificar perquè s’encén el testimoni del filtre de partícules o el testimoni del motor. Aquesta és una mena d’alerta que et convida a fer el canvi de forma immediata.