Coneix el consum real del teu vehicle

Actualment, un dels grans beneficis dels vehicles actuals és que pots conèixer el consum real del teu cotxe de manera molt més senzilla. Anteriorment, havies de realitzar complexos càlculs matemàtics que involucraven el recompte de quilometratge per saber així la quantitat de combustible que havies gastat fins al moment.

La millor manera per conèixer el consum del teu vehicle

Actualment, el sistema d’homologació de consum de combustible ha estat reemplaçat pel tradicional NEDC. El nou sistema és definit com a WLTP, o Procediment Mundial Harmonitzat per a Assajos de Vehicles Lleugers. Aquest sistema et permet analitzar el consum i l’emissió de combustible que posseeix el teu vehicle.

El temps de durada que utilitza el WLTP per definir el consum de combustible és de 30 minuts, per la qual cosa supera el temps màxim de l’antic sistema NEDC i, per tant, ara és molt més complet. A més, la distància del cicle és d’aproximadament 23 quilòmetres, i està compost per quatre fases.

Aquest consum i emissió es pot mesurar a qualsevol vehicle amb tots els extres i la temperatura que demana el test ha de ser de 23 graus centígrads. Totes aquestes característiques pressuposen grans beneficis, en comparació del sistema utilitzat antigament.

De manera específica, aquest nou sistema de Procediment Mundial Harmonitzat per a Assajos de Vehicles Lleugers és de gran utilitat perquè contempla dinàmiques de conducció diverses i diferents de les emprades antigament. Això vol dir que fent ús de diferents variables, pots utilitzar aquest sistema per conèixer el consum real del teu vehicle.