Sistemes de mans lliures que poden fer servir legalment al cotxe

Estar connectats i disponibles per realitzar o respondre a qualsevol trucada, és una necessitat que està present en tot moment, fins i tot quan estem al volant, a més els dispositius mòbils intel·ligents són molt més que un simple telèfon són també un excel lent reproductor de música i un GPS que ens permet trobar ràpidament qualsevol direcció.

No obstant això encara que són moltes les facilitats que ofereixen, també aquests dispositius poden convertir-se en un element de distracció quan conduïm el cotxe, les estadístiques no menteixen, un alt percentatge dels accidents de trànsit són ocasionats per la utilització indeguda del mòbil mentre s’està al volant.

Per evitar aquest tipus d’inconvenient dels vehicles més actuals porten integrat Bluetooth de sèrie per connectar el Smartphone a l’àudio del cotxe, però si el nostre cotxe no porta aquest sistema tan modern, hi ha diverses alternatives apegades a la llei, el preu és molt més baix que el cost de la multa que s’imposa per utilitzar el mòbil mentre es condueix.

Sí necessites fer un ús intensiu del mòbil mentre condueixes, el més recomanable és instal·lar un sistema conegut com Parrot, que es connecta a l’equip d’àudio del cotxe i ofereix una qualitat de so gairebé igual a la dels equips muntats de sèrie, compta també amb una pantalla d’informació a la es troben els comandaments bàsics.

Els mans lliures portàtils són també una opció legal, recomanada quan no va a fer un ús exhaustiu d’aquest sistema, o la persona que el va a utilitzar canvia quotidianament de cotxe, d’aquest tipus d’equip ha una àmplia varietat, el preu varia en funció de la qualitat de l’equip. Posseeixen bateria recarregable i sistema d’ordres per veu.