,

Maquillatge i conducció, una trampa mortal

Sabem que estar bonica i maquillada és una de les preocupacions més gran de les dones, emprar les hores perdudes en les cues i aprofitar la comoditat de l’acte per maquillar-se són alguns dels pensaments més freqüents de les dones. Ajustar el mirall retrovisor com “un tocador” redueix el camp visual dificultant així la possibilitat de veure si hi ha un cotxe molt proper al seu.

El problema de maquillar-se mentre es condueix és el factor distracció, mostrar les conseqüències que comporta una activitat tan senzilla com maquillar-se al conduint és alarmant. La distracció és una causa directa d’aproximadament el 75% dels accidents dels vehicles a motor.

Tothom està consenteix sobre els perills de conduir i utilitzar el mòbil, però moltes persones desconeixen els riscos de maquillar-se al moment de conduir i això representa la mateixa distracció.

Moltes vegades, encara que intentem evitar les distraccions en el moment de conduir, tant les internes com les externes: com les tanques publicitàries, el GPS, un nou missatge de text, la distracció moltes vegades va en el propi cervell, mentre pensem en coses quotidianes o problemes de la nostra vida.

Recordem també que aquesta activitat és penada en molts països per la llei, per a la prevenció d’accidents vials, s’ha de subjectar el volant amb les dues mans i posar atenció al moment de conduir, tampoc és favorable la utilització de GPS incorporats en algun dispositiu (telèfon mòbil), us recomanem que deixeu per casa el maquillatge, trigareu nomès una mica més de temps i us estalviaran la vida.