, ,

Principals riscos en viatjar de nit

Viatjar a altes hores de la nit comporta més riscos que en circular amb la llum del dia. Estem més exposats a tenir accidents a causa de factors com la falta de son o la manca de visibilitat.

Encara que hi ha moltes maneres de disminuir aquests riscos, convé sempre estar alerta per poder reduir al màxim les possibilitats de tenir un accident en circular a la nit, t’enumerem alguns dels principals riscos a l’hora de viatjar a la nit i diversos consells que segur que et van a ser de molta utilitat.
Manca de visibilitat i pitjor visió. A la nit ens costa més veure, no només per la falta de llum, també perquè la nostra vista no pot aconseguir el mateix grau de visió durant el dia que durant la nit, havent de esforçar-nos molt més per poder veure amb claredat.

A més, el nostre camp de visió és més curt, obligant-nos a circular més a poc a poc per poder reaccionar a temps davant de qualsevol imprevist i així poder frenar amb seguretat.

Més somni. Circular amb son és un dels majors riscos que poden patir els conductors, ens fa tenir un temps de reacció molt més lent i més podríem patir un microsomni, que és un petit instant que podem adormir per només uns segons i perdre el del vehicle causant un accident.

Davant la falta de son és convenient parar i descansar durant 15 o 20 minuts per poder circular amb més seguretat i sentir-nos més descansats.

Animals. Hi ha molts animals que estan molt més actius durant les hores de la nit i que podrien creuar la calçada en qualsevol moment. Convé disminuir la velocitat i circular amb molta precaució en zones més proclius a on hi hagi animals, com a zones rurals o llocs senyalitzats.

Alcohol i drogues. Durant la nit, sobretot durant el cap de setmana i vacances, és molt habitual anar a zones d’oci nocturn on les begudes alcohòliques tenen un paper molt determinant, igual que algunes drogues.
Si hem de conduir, convé no prendre mai cap tipus d’alcohol ni drogues, així com medicaments que puguin interferir en la conducció de vehicles, ja que conduir sota els efectes d’alcohol o drogues ens pot comportar a patir un greu accident, a més de posar en perill a moltes altres persones innocents.

Consells a l’hora de circular de nit

Portar roba d’abric per al fred. A la nit sol fer més fred que durant el dia, el que és aconsellable portar una mica de roba d’abric en el nostre vehicle, per al cas de patir qualsevol avaria o accident puguem estar ben abrigats a l’hora d’esperar al nostre servei de grua .

Senyalitzar correctament en cas d’accident o avaria. Si patim un accident o avaria, és important apartar de la calçada i senyalitzar correctament el nostre vehicle, així com portar l’armilla reflectant per poder alertar altres conductors. Són molt habituals els atropellaments a persones que no han sabut senyalitzar correctament el seu vehicle ni posar-se en un lloc apartat de la carretera.

Coneixent aquests riscos i consells, aconseguirem minimitzar els riscos de patir un accident i fer més segurs els nostres desplaçaments en carretera.