,

4 consells bàsics per a un bon manteniment dels teus pneumàtics

Els pneumàtics del nostre cotxe és un dels elements més importants de mantenir en bon estat a l’hora de circular en carretera. Disposar d’una bona pressió i estat del dibuix dels nostres pneumàtics és una garantia de que el seu funcionament i adherència siguin òptims.
Convé tenir en compte 4 aspectes importants per assegurar-nos de tenir un pneumàtic en perfecte estat:
Mantenir una pressió adequada
Assegurar-nos mantenir una correcta pressió en els pneumàtics del nostre cotxe o vehicle és relativament fàcil. Tan sols haurem de comprovar-ho en la màquina d’inflat d’una gasolinera. Convé aplicar la pressió indicada pel fabricant segons la càrrega del vehicle i regularment comprovar el seu estat.
Aquesta senzilla comprovació ens evitarà molts ensurts a la carretera com una correcta frenada o un millor adherència en corbes, a més ens ajudarà a prevenir la seva aviat desgast, ja que circular amb uns pneumàtics amb una pressió massa alta pot desgastar pel centre de rodament o en cas contrari, desgastar el pneumàtic pels seus laterals.
Profunditat de banda de rodament
Convé comprovar el dibuix del pneumàtic de tant en tant per assegurar-nos que la seva profunditat té com a mínim 1,6 mm a 2 mm. Circular amb una profunditat menor pot comportar el risc de patir aquaplaning o que no s’enganxi correctament a l’asfalt en els revolts.
Circular de forma eficient
Tot i que és un consell que pot semblar obvi, el fet de circular a altes velocitats, fer accelerades o frenar bruscament pot fer que el pneumàtic es desgast molt més ràpid que si mantenim una conducció més eficient i relaxada, podent fins i tot, duplicar el quilometratge de durada de les nostres rodes.
Mantenir un correcte equilibrat i alineat
Circular amb un mal equilibrat o alineat dels nostres pneumàtics pot fer que es desgastin abans. A més ens evitarà haver vibracions i problemes en la suspensió i direcció del cotxe.
Aquests punts poden afectar la nostra conducció, posant en perill la nostra seguretat i, a més elevant el consum de carburant, per això és de vital importància mantenir correctament l’estat i manteniment dels nostres pneumàtics de forma regular.