Alcohol i conduir: Mala elecció

Els accidents en automòbil són els principals causants de les llistes de morts en adolescents, el risc d’accidents és 11 vegades més gran per a aquelles persones que condueixen sota efectes de l’alcohol, ja que l’alcohol distorsiona l’ús dels sentits i la percepció de les persones.

L’alcohol redueix la coordinació en l’individu, així com la capacitat de reacció, porta dificultat per mesurar la distància, la velocitat i escurça el camp visual, l’alteració del comportament en persones que han consumit alcohol poden arribar a ser agressives.
El sentir-se bé després d’haver ingerit begudes alcohòliques fa que molts conductors pensin que estan conduint bé, però recordem que l’activitat cerebral es disminueix. Per evitar les conseqüències que pots causar en manejar ebri, et donem alguns consells per seguir al moment de sortir per uns glops.

  • El més recomanable és que evitis el consum si ets conductor, ja que poses en risc la teva vida i el de la teva família
  • No distreure la vista en cap moment
  • Fes servir el cinturó de seguretat
  • Evitar observar les llums dels automòbils
  • Observa bé i pren previsió dels assenyalaments
  • Si sents algun símptoma d’embriaguesa demana-li a algun amic que no hagi consumit alcohol que condueixi o si no hi ha ningú a prop crida a un taxi.

No oblidis que el més important del viatge és poder tornar, prenguem consciència de les conseqüències que quedessin amb tu i amb la teva família per sempre, pots beure i conduir, o beure i viure.