,

Descobreix com protegir el teu cotxe dels raigs UV

Durant l’època estiuenca o en dies de molta calor les altes temperatures produïdes per la llum solar fan que la tant la carrosseria com l’interior del cotxe s’escalfin massa, el que és una molèstia per als seus ocupants i que pot causar que algunes avaries es disparin , per evitar-deixem alguns tips que segurament us seran molt útils.

Encara que sembli bastant obvi la millor manera de protegir el cotxe dels raigs UV és aparcar-a l’ombra, per això és preferible pagar un aparcament tancat, encara que surti una mica més costós, però s’ha de veure com una inversió per tenir cura de la pintura i l’interior del cotxe, així com per evitar alguna avaria causada per la sobre exposició a les altes temperatures.

Si no queda més remei que aparcar el cotxe a la mercè dels raigs del sol, és important protegir tant el seu exterior com el seu interior, per evitar que la temperatura augmenti massa dins el cotxe.

Una manera de protegir l’exterior del cotxe dels raigs UV és rentant regularment el vehicle durant l’època estival, s’ha d’emprar per a això un bon xampú i després del rentat aplicar a la carrosseria una cera protectora de raigs UV; és recomanable no rentar el cotxe a l’aire lliure a les hores amb més presència de raigs solars, ja que això pot causar que la pintura es taqui.

Per protegir l’interior és recomanable col·locar para-sols quan s’aparqui en espais oberts, es donin col·locar tant en les en les llunes davanteres com a les del darrere, pel seu disseny i materials repel·leixen els raigs del sol i mantenen l’interior del cotxe a una temperatura més baixa.