Com netejar els borns de la bateria del cotxe de forma molt senzilla i efectiva

En algunes ocasions ens trobem amb la desagradable sorpresa que el cotxe no vol encendre, vam passar la clau i res, no hi ha corrent, segurament pensem que la bateria s’ha descarregat o descompost, però el primer a fer en aquesta situació és revisar que els borns de la bateria, no presentin òxid, sulfats o brutícia que impedeixi un bon contacte.

Això sol en cotxes que ja tenen algun temps amb la bateria i no se’ls ha col·locat greix als borns o algun petit dispositiu com cèrcols de goma lubricants que impedeixin que els borns s’oxidin i no deixin passar el corrent de forma adequada al vehicle, seguidament expliquem com netejar els borns de la bateria del cotxe de forma molt senzilla i efectiva.

  • Prepareu una barreja de bicarbonat de sodi i aigua tèbia, en una proporció d’una cullerada de bicarbonat per tassa d’aigua.
  • Traieu la bateria del cotxe, per a això ha de deixar anar els suports, afluixar o deixar anar les femelles dels terminals, retiri primer el born esquerre i després el born esquerre, eviti que els dos terminals es toquin entre si o a la bateria.
  • Utilitzant una brotxa netegi la coberta de la bateria i els borns amb la solució preparada, fins a haver eliminat tot l’òxid i la brutícia acumulada, pot emprar un drap per assecar.
  • Emprant aquesta mateixa solució netegi els terminals dels cables que es connecten a la bateria fins que no tinguin restes d’òxid o sulfats, assequi’l amb un drap.
  • Col·loqui la bateria al seu lloc, greixatge borns i terminals amb una pel·lícula de greix grafitada o, si no vaselina en crema; finalment connecti primer el terminal dret i seguidament l’esquerre.