Consells per conduir de forma segura en hores nocturnes

D’acord a les estadístiques de la DGT, prop de la meitat dels accidents de trànsit es produeixen en hores nocturnes, per això quan es condueix de nit és necessari prendre totes les precaucions necessàries a fi d’evitar contratemps o accidents; seguidament deixem alguns consells que ajudaran a conduir de manera segura durant la nit.

Respectar sempre els límits de velocitat: tot i que es transiti per carreteres buidades cal transitar a una velocitat moderada, ja que durant la nit els ulls i el cervell necessiten fer un major esforç per ubicar-nos, a més la foscor dificulta reconèixer els objectes i fa que siguem propensos a ser enlluernats per les llums d’altres cotxes.

Mantenir la distància de seguretat amb altres cotxes: és important mantenir una distància amb el vehicle que va endavant, que ha de ser almenys de tres segons, això permet es pugui frenar en cas de ser necessari sense córrer riscos innecessaris.

Mantenir un bon nivell de ventilació: una bona ventilació evita que ens de son, també és recomanable escoltar música o algun programa de ràdio.

Realitzar parades oportunes: de nit: quan es condueix de nit es tendeix a patir una major fatiga, pel que és recomanable realitzar parades almenys cada dues hores per descansar i per hidratar-se.

Verificar que els fars i llunes estiguin ben netes: quan els fars s’omplen de pols o fang redueixen el seu nivell de lluminositat, pel que és necessari mantenir-los ben nets perquè siguin més eficients. També cal mantenir les llunes del cotxe netes i sense residus de greix que puguin dificultar la visibilitat.