Tips per conduir de forma segura en dies de pluja

La pluja és un fenomen natural que pot presentar-se de forma intempestiva afectat la conducció, de fet aquest fenomen meteorològic és responsable d’una important taxa d’accidents, la combinació de l’aigua amb les restes de greixos, carburants i pols que s’acumulen a la calçada fan que aquesta es torni lliscant i perillosa.

En els dies plujosos la visibilitat de veu reduïda i la capacitat de reacció disminueix de manera considerable; pel que quan es presenten pluges o tempestes cal prendre en compte alguns tips per conduir de forma segura.

  • Mantenir els llums encesos: en dies plujosos és fonamental que els altres conductors notin la presència del nostre cotxe amb la suficient antelació per evitar qualsevol tipus d’accidents, de manera que és necessari mantenir els llums encesos, a més ens ajuden a tenir una millor visibilitat.
  • Circular amb l’enllumenat de posició i d’encreuament, es pot mantenir encès en far antiboira davanter, però no el cul, ja que és massa enlluernador i pot afectar altres conductors; només pot encendre en cas de pluja intensa o tempesta.
  • Mantenir una velocitat moderada, cal reduir la velocitat com a mínim en un 10% del que és habitual, ja que a major velocitat és major la incidència de la pluja al parabrisa reduint el nivell de visibilitat.
    Mantenir una distància de seguretat més gran: en dies plujosos s’han de mantenir una distància de seguretat amb el cotxe que va endavant del doble del normal, per evitar qualsevol risc d’accident al moment de necessitar frenar.