Quan canviar l’oli del cotxe?

L’oli d’el motor és fonamental per al rendiment i funcionament mecànic de el vehicle. Sent tan primordials les funcions que compleix, és important que sàpigues quan canviar l’oli del cotxe.

Què has de tenir en compte per canviar l’oli de l’cotxe?

La funció que compleix l’oli del cotxe no consisteix només en lubricar, sinó també en evitar el reescalfament de l’propulsor i, en conseqüència, protegir-lo de l’desgast i eliminar les impureses. Per això, és primordial que sàpigues complir amb les dates de canvi d’oli de motor.

A continuació, et presentem una llista d’aspectes a tenir en compte per fer el canvi d’oli del cotxe:

  • En cotxes nous es recomana fer el canvi d’oli cada any o cada 15.000 quilòmetres, si no, cada dos anys o cada 30.000 quilòmetres, el que passi primer en ambdós casos. No obstant això, cada marca té recomanacions específiques.
  • Els cotxes antics mereixen canvi cada any o abans dels 10.000 quilòmetres de recorregut.
  • En els cotxes avançats, és possible saber mitjançant un sensor quan és temps de fer el canvi, ja que indica a cada moment la qualitat de l’oli.

Els vehicles nous, generalment, utilitzen olis sintètics amb additius que lubriquen el motor front a majors distàncies. En el cas dels cotxes més vells, mereixen olis semisintètics o minerals.

És important tenir present que el tipus d’oli que mereix el teu vehicle depèn de les característiques del seu motor. Per això, és important que abans de realitzar el canvi consultis les recomanacions de fabricant.