Com detectar si les pastilles de fre del cotxe s’han desgastat?

Les pastilles de fre d’un vehicle o motocicleta són elements vitals a l’hora de conduir. Són peces que presenten freqüent desgast per l’ús diari. Per això, per la teva seguretat, és primordial que coneguis com detectar si les pastilles de fre de el cotxe s’han desgastat.

Què has de tenir en compte per detectar el desgast de les pastilles de fre?

El sistema de frenada mereix manteniment constant. Cada peça ha de romandre en perfecte estat per a un funcionament òptim que permeti el cotxe aturar-se en el moment que es demani.

A continuació, et presentem una sèrie de pistes que t’indicaran quan les pastilles de fre de el cotxe s’han desgastat:

Soroll

Si el teu cotxe no posseeix sensor amb testimoni ni de so que alertin sobre el desgast de les pastilles, has de romandre alerta. Un grinyol fort i agut a l’frenar pot ameritar el canvi de les pastilles.

Sensibilitat de l’pedal i distància de frenada

No ha d’estar més tou del normal ni demanar major recorregut a l’frenar.

Baix nivell de el líquid de frens

Si no hi ha fuga en el circuit, la major despesa de líquid de frens pot ser degut a el desgast.

La vista

El recomanable és desmuntar els pneumàtics i comprovar el gruix de les pastilles, tant de l’interior com de l’exterior. Si el desgast és irregular, ha de procedir a canviar també el disc de fre.

El desgast de les pastilles de fre es deu a diversos factors com el material, l’activitat, la càrrega i el tipus de carretera. L’important, és que sàpigues determinar el moment oportú per canviar-les i garantir la seguretat que es mereix a l’conduir.