La importància de mantenir els pneumàtics amb la pressió adequada

L’estat dels pneumàtics és molt important per garantir una conducció segura, per això cal garantir que es trobin en bones condicions, en el que no només inclou el seu nivell de desgast, sinó també la pressió, ja que una pressió inadequada (molt baixa o molt alta) pot produir problemes de conducció o causar accidents.

Mantenir els pneumàtics amb la pressió recomanada pel fabricant redueix el consum de combustible i ajuda a augmentar la vida útil de la banda de rodament, és recomanable revisar la pressió dels pneumàtics almenys un cop cada 15 dies; quan es condueix per carreteres no pavimentades o terrenys irregulars la periodicitat de la revisió escurçar-se.

Els cotxes més actuals compten amb un sensor que indica si els pneumàtics han perdut pressió, els models més sofisticats compten fins i tot amb un mesurador de pressió que permet comprovar el nivell en qualsevol moment.

Mantenir els pneumàtics amb la pressió adequada és vital per a una conducció segura; les falles en els pneumàtics són una de les principals causes d’accidents de trànsit en carreteres i vies ràpides, molts d’aquests accidents són d’alta gravetat a causa de que es produeixen a altes velocitats, quan es produeix un major esforç sobre els pneumàtics.

És recomanable comptar amb un mesurador de pressió per revisar periòdicament que els pneumàtics comptin amb l’inflat necessari, si es prefereix es pot utilitzar els mesuradors que ofereixen la majoria de gasolineres, que a més de combustibles ofereixen el servei d’aire per l’inflat dels pneumàtics .