Cures de la carrosseria en vacances

La carrosseria dels cotxes assegura en gran part el seu bon estat, és per això que davant les condicions extremes del clima s’han d’augmentar les seves cures, com en la temporada d’estiu per tal de mantenir la carrosseria com a nova, només duent a terme senzilles recomanacions dels especialistes.

En les vacances d’estiu també s’ha de dedicar temps per tenir cura a l’acte, especialment la seva carrosseria, la seva tapisseria i l’interior en general del cotxe per evitar danys que poden generar grans despeses i contrarietats.

Igual, és prioritari revisar la mecànica de l’acte i complir amb el seu manteniment rutinari abans de viatjar. Per evitar que el sol, la sorra, el salnitre deteriorin la carrosseria és aconsellable tenir cura del cotxe amb les següents recomanacions:

Estacionar a l’ombra per evitar la seva sobreexposició als raigs del sol i la calor per cuidar la seva pintura. Quan no es pot guardar en garatges o llocs segurs es pot cobrir amb una lona que protegeixi la seva carrosseria.

Rentar el cotxe per treure la sorra i altres materials que danyen la carrosseria. Iniciant amb abundant aigua per eliminar-la, perquè en cas contrari causarà esgarrapades a la carrosseria a fregar. Amb aquest mètode també s’elimina el salnitre que és corrosiu i s’incrusta. S’elimina amb desengreixant.

És important rentar el cotxe preferiblement a mà i amb productes adequats per a tenir cura de la pintura, ja que detergents amb amoníac o lleixiu pot tacar la carrosseria. També, evitar l’ús de raspalls o esponges velles per ensabonar-lo.