,

Consells perquè el motor del teu cotxe duri més

El motor és el cor del nostre cotxe, per això hem de cuidar. Et donarem alguns tips d’ús perquè puguis cuidar i donar-li un bon ús al teu cotxe sense risc de danyar els components que conformen el sistema de l’motor de cotxe.

A més del seu manteniment de rutina, els quilòmetres que van sumant al teu cotxe, poden suggerir un gran deteriorament si no vas amb compte amb algunes pautes que, encara que són molt comuns, poden ser perjudicials per al motor.

Escalfar el cotxe

Tot i que és una cosa que no se sol fer molt. Abans d’iniciar la marxa hem de prendre un temps de com a mínim 2 minuts amb el cotxe encès per permetre que el motor calent. Això es deu al fet que si arrenquem el cotxe amb el motor fred, la temperatura i la lubricació de la mateixa no és òptima, el que pot danyar a poc a poc el motor.

Utilitzar el cotxe per a recorreguts molt curts

Tingues en compte que conduir menys d’1 km, evita que el motor arribi al seu funcionament òptim. I com ja ho comentem, les temperatures i la lubricació no serà la ideal. En aquest cas, peces fonamentals de l’motor com els pistons, les vàlvules i els segments podrien desgastar amb més facilitat.

Condueix amb suavitat i adequadament

Al conduir, necessites fer-ho amb suavitat, imagina’t que et deixes portar per un riu. Les accelerades brusques, anar massa lent i prolongar els canvis al cotxe, poden ser molt perjudicials per al motor.

Cal que tinguis en compte tots aquests aspectes, per prologar en major mesura la vida útil de la teva motor i dels seus components.