Com escollir les cadenes de neu adequades

Les cadenes de neu són imprescindibles per manejar amb precaució durant l’hivern, especialment si vius en una regió on neva amb freqüència i, a més, de manera impredictible. Per això, el dia d’avui us explicarem com escollir les cadenes de neu adequades per al vostre vehicle.

Què cal tenir en compte per escollir les cadenes de neu?

El primer tipus de cadenes de neu són les cadenes líquides, que es caracteritzen per ser un tipus de líquid en forma d’esprai que es pot aplicar sobre els pneumàtics convencionals del vehicle. Això és de gran ajuda quan et trobes neu d’improvist a la carretera, però mai no l’has d’utilitzar de manera reiterativa.

També hi ha les cadenes metàl·liques, que són el tipus de cadenes de neu més utilitzades. Has de saber que només es poden utilitzar quan hi ha presència de neu a la carretera ja que, altrament, poden fer malbé els teus pneumàtics i el funcionament del teu cotxe.

A més, les cadenes metàl·liques són difícils de muntar, per la qual cosa és possible que requereixes assessoria per fer-ho. Per contra, les cadenes tèxtils són una mena de tela que recobreix la llanta, i destaquen per la seva facilitat d’acoblament i preu accessible.

Finalment, també hi ha les cadenes compostes, que involucren plàstic i material tèxtil de forma conjunta; així com també les cadenes semiautomàtiques, que involucren una part fixa. En qualsevol cas, escollir les cadenes de neu adequades per al teu vehicle és una decisió personal que s’adapta a les circumstàncies concretes.