Què he de fer si s’avaria el meu cotxe?

L’avaria d’un cotxe és una situació que no es desitja a ningú. Definitivament, és una circumstància complexa davant la qual, comunament, no sabem què fer; per això, a continuació et donarem alguns consells clau per procedir si el teu cotxe et deixa encallat a la carretera.

Consells per si el cotxe s’avaria

El primer que has de fer en cas que s’averiï el teu cotxe és protegir-te en un lloc segur. Sense importar l’hora o l’estació de l’any en què et trobis, sempre has de buscar resguard quan s’avaria el cotxe, encara que és molt més important quan et quedes encallat de nit o en una zona desolada.

A més, has d’activar immediatament els llums d’emergència, especialment si ets a la via pública o autopista. D’aquesta manera, pots donar notificació als altres conductors que van a la via, i així sabran que està passant-te una emergència. Potser fins i tot algun es pari a auxiliar-te.

A Espanya, també has d’utilitzar la llum d’emergència (que es posiciona per sobre del vehicle) i amb aquesta notifiques als altres conductors que hi ha risc de perill si xoquen amb el teu vehicle, que està avariat.

En cas que hagis de sortir del vehicle, també és imprescindible que et col·loquis l’armilla reflectora, perquè els altres cotxes puguin entreveure’t. Finalment, només et queda trucar al servei d’assistència a la carretera i esperar que acudeixin al lloc on et trobes i et proporcionin ajuda.