, ,

Com canviar un pneumàtic punxat quan viatges per carretera

Una de les avaries de major ocurrència quan es viatja per carretera és patir una punxada o una rebentada en algun dels pneumàtics, per la qual cosa hem de procedir a canviar-les el mes aviat millor, ja que circular molts quilòmetres en aquestes condicions pot causar el dany total del pneumàtic o fins i tot fins de la llanda.

Per això és convenient abans de realitzar un viatge verificar que el pneumàtic de recanvi estigui en bon estat i amb la pressió suficient, a més que comptem amb el gat, la clau de femelles, armilla reflectant i triangles de senyalització.

En notar el mal funcionament el pneumàtic, la primera mesura és prendre les coses amb calma i estacionar el cotxe en un lloc segur fora de la calçada on es pugui realitzar la maniobra per canviar el pneumàtic.

Agafa totes les eines que necessitaràs, posa’t l’armilla i situa els triangles o cons de senyalització perquè els altres conductors puguin observar-los amb facilitat.

Afluixa les femelles de la llanda avariada, retira el cargol antirobatori i col·loca el gat en el lloc més apropiat, el manual del cotxe t’indica on estan les marques per a això, eleva el cotxe fins a l’altura suficient perquè puguis retirar la roda punxada i treu les femelles.

Col·loca la roda de recanvi, posa les femelles i gira-les amb la mà o amb la clau, però sense apretar massa; després baixa el gat i retira-ho, apreta bé les femelles amb la clau.

Guarda la roda avariada i altres implements a la maleta del cotxe, perquè puguis continuar el viatge, recorda que és important que reparis el pneumàtic punxat el més aviat possible.