Corretja de distribució: Quan canviar-la?

Un dels elements vitals per al funcionament de l’motor dels vehicles és la corretja de distribució. Una avaria podria perjudicar la vida útil del teu vehicle. Per això, aquí t’expliquem com detectar símptomes i falles en l’exercici de la corretja de distribució.

Com detectar avaries en la corretja de distribució?

La corretja de distribució no està situada a primera vista, per això cal que estiguis molt pendent. Si està trencada, pot ocasionar que el motor sofreixi desperfectes fins a deixar de funcionar. En general, el principal inconvenient amb la corretja de distribució es deu al seu trencament, causada per desgast o temps d’ús.

  • La corretja de distribució, en general, no dóna símptomes de mal funcionament
  • En cas de destensar o tenir folgances és que genera soroll
  • Algunes vegades el soroll es produeix pel trencament de l’tensor de la corretja de distribució

A causa de que no comporta cap tipus de manteniment, recomanem revisar freqüentment si està esquerdada o les dents tenen desgast. Per fer-ho cal retirar la tapa de la corretja de distribució. Davant algun d’aquests símptomes el recomanable és canviar-la.

Si la corretja de distribució es trenca durant la marxa altres elements de el motor com vàlvules i pistons perdran el sincronisme i començaran a fregar-se generant sorolls molt forts. Es tracta d’una avaria greu, immediatament el motor s’aturarà.

En cas d’haver estat mal col·locada la corretja de distribució el cotxe no arrencarà. Això ho indicarà un testimoni en el panell d’instruments. Si diversos de les dents estan mal col·locats es ocasionarà el xoc dels pistons contra la culata.