Conseqüències si el motor del nostre cotxe es queda sense oli

L’oli del motor és vital per a la lubricació i neteja d’impureses del motor. A més, l’oli evita el desgast excessiu de les peces del motor i que augmenti la temperatura. Per la seva funció tan important, aquí t’expliquem les conseqüències que el motor del cotxe es quedi sense oli.

Què passa si el motor del cotxe es queda sense oli?

És vital que el nivell de l’oli s’ubiqui entre el mínim i el màxim que indica la vareta. A més, el canvi de l’oli s’ha de fer segons el temps d’ús o el quilometratge recorregut. Altrament, la deficiència d’oli pot ocasionar avaries greus a l’motor.

Si el testimoni de el quadre d’instruments s’encén amb una llum vermella has aturar immediatament el motor. Doncs, això indica que la pressió de l’oli és baixa. La llum groga indica un nivell baix d’oli, aquesta circumstància fa que no hi hagi correcta lubricació i la temperatura augmenti. Aquests senyals poden anar acompanyades de sorolls molestos en el motor.

A continuació, t’indiquem alguns símptomes relacionats a la lubricació:

  • La presència de fum blau en el teu cotxe indica una avaria molt greu. Es deu al fet que a més de l’oxigen i la benzina també s’està cremant l’oli.
  • Gotes d’oli a terra poden ser degut a un problema en el càrter o a la pèrdua de viscositat de l’lubricant.
    La brutícia en el filtre oa la bomba d’oli poden ocasionar també mala lubricació de l’motor.

Els inconvenients relacionats a la manca d’oli al motor poden arribar a ser molt greus. Per això, el recomanable és monitoritzar freqüentment els nivells d’oli i fer el canvi oportú del mateix.