Què fer si s’avaria el cotxe a la carretera?

En cas d’avaria d’un cotxe a la carretera, és primordial saber què fer per garantir la teva seguretat, la de la teva família, així com la d’altres persones que circulen per la via. Els cotxes que no tenen un manteniment idoni i els antics, són propensos a quedar avariats a la carretera.

Què has de tenir en compte en cas d’avariar el cotxe a la carretera?

No proporcionar un manteniment adequat a el cotxe dóna més possibilitat de patir una avaria a la carretera o, en el pitjor dels casos, enfrontar un accident. Per això, et recomanem realitzar la revisió periòdica abans d’emprendre viatge.

A continuació, t’indiquem com actuar si es avaria teu cotxe a la carretera:

  • És primordial activar les llums d’emergència, i tractar en el possible d’apartar el cotxe de circulació.
  • Si és de nit, cal que activeu la llum de posició.
  • Si el vehicle obstaculitza el trànsit s’ha de col·locar triangles d’emergència.
  • Actuar amb precaució.
  • Abans de sortir de el cotxe, tant el conductor com els passatgers han de posar-se l’armilla reflectant.

Si l’avaria té lloc en una via de doble sentit, has de col·locar un triangle per davant i un altre per darrere, a una distància mínima de 50 metres. Si és a prop d’una corba o canvi de rasant, has col·locar-ho a una distància més gran perquè sigui visible. En canvi, si l’avaria ocorre en una autopista només serà necessari situar un triangle a la part posterior, a la mateixa distància.

Recorda que, un cop complert el protocol de seguretat, has de trucar al servei d’assistència en carretera i esperar en una zona segura per evitar riscos i atropellaments.