Com passar la Inspecció Tècnica de Vehicles o ITV?

Espanya és un dels països amb més control sobre el nombre d’accidents anuals, i encara que en part és degut a múltiples polítiques públiques, es deu en gran mesura a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), per a motos i vehicles motoritzats. Per això, el dia d’avui t’explicarem tot el que has de saber sobre això.

Cada quant i com cal passar la ITV?

Una de les preguntes més comunes amb relació a la ITV és cada quant cal actualitzar aquest tràmit obligatori. En el cas de les motocicletes, cal passar la ITV cada dos anys, encara que si la motocicleta és nova, cal esperar quatre anys des de la seva primera matriculació per iniciar aquest procés.

En el cas dels turismes, has d’esperar quatre anys des de la primera matriculació per poder passar la ITV. Un cop iniciïs aquest procés, ho has d’actualitzar amb una periodicitat de dos anys fins que arribi a tenir 10 anys, en aquest cas, serà anual.

Has de saber que la Inspecció Tècnica de Vehicles és un tràmit obligatori, per la qual cosa, en cas de no comptar-hi, pots adquirir multes per quantitats elevades de diners.

Per exemple, si es va passar el temps d‟actualització de la ITV, obtindràs una sanció de 200 euros, mentre que si circules amb una ITV que no va ser aprovada, podries tenir una sanció de fins a 500 euros.

A més, has de tenir en compte que circular amb la ITV caducada o que no va ser prèviament aprovada també significa un risc, ja que significa que el teu vehicle no es troba en condicions per circular, i pot provocar un accident.