, ,

Raons per utilitzar el cinturó de seguretat

El cinturó de seguretat és fonamental per a protegir-nos de qualsevol accident que pugui ocórrer quan estem al volant, per aquest motiu des de fa diverses dècades absolutament tots els automòbils sense importar la seva marca o model vénen equipats amb cinturons de seguretat en tots els seus llocs.

Tot i que el cinturó de seguretat és molt important, la majoria dels conductors prefereix no utilitzar-lo, la qual cosa podem notar fins i tot a la televisió. Algunes persones asseguren que el cinturó de seguretat és incòmode a l’hora de manejar i que entorpeix els seus moviments, però avui et mostrarem algunes raons per les quals utilitzar el cinturó de seguretat.

Per començar el cinturó de seguretat és capaç de salvar vides, això es deu al fet que redueix en gran mesura l’impacte que rep el nostre cos, a més d’evitar l’efecte fuetada el qual és responsable de moltes lesions i morts. També evita que el nostre cos surti disparat de la interlocutòria en el cas de xocs a alta velocitat.

Cal destacar que el cinturó de seguretat també és molt important per als passatgers que ocupen els seients del darrere, ja que de vegades aquests poden impactar amb les persones que van en la part de davant del vehicle causant greus lesions o fins i tot la mort.

Finalment utilitzar el cinturó de seguretat també pot salvar d’una multa i estalviar molt de temps i mals de cap, això es deu al fet que hi ha molts països on el seu ús és completament obligatori especialment per als conductors, així que les persones que no portin posat el cinturó de seguretat reben multes relativament cares.