Quan has de canviar les escombretes del teu cotxe

Les escombretes són un element que, encara que no li prestem molta atenció són molt importants. Aquestes s’encarreguen de netejar el parabrisa quan s’embruta i ens dificulta la visibilitat. En cas que aquestes no funcionin bé, poden suposar un risc per a nosaltres en casos que plogui o estigui nevant.

T’ensenyarem alguns tips perquè puguis reconèixer quan canviar i com cuidar les escombretes de l’cotxe. Així no correràs cap risc per tenir el parabrisa amb poca visibilitat.

Canviar les escombretes de l’cotxe cada any

Les escombretes poden canviar-se 1 cop a l’any, depenent de l’ús que aquestes tinguin. Quan tenim cura massa del nostre parabrises, netejant amb aigua i netejavidres de manera recurrent, aquestes poden durar en bon estat fins a un any més.

El detector de desgast ens ajuda

Alguns cotxes nous, compten amb un detector de desgast de les escombretes, el que ens indica el seu estat. També ens avisarà quan hem de canviar les escombretes amb un avís.

Si les escombretes generen sorolls

Aquest és un avís clar que les gomes s’han endurit i que ja no estan realitzant el seu treball de manera correcta. És un bon moment per canviar-les.

No netegen bé el parabrisa

Aquest és un cas molt comú, ja que, si s’han endurit les gomes, aquest no farà bé el treballant. Quan això succeeix, queden zones humides, o sense netejar. També és comú quan la goma té talls a causa de l’enduriment.

És importants que detectis l’estat dels teus escombretes per mantenir segur.