Coneix la importància del servofre per al teu vehicle

El servofre és una de les peces més importants del sistema de frenada del vehicle. Gràcies a aquesta peça, frenar a la carretera és una acció summament senzilla, per la qual cosa, és molt important conèixer el seu funcionament i mantenir-la en excel·lents condicions tot el sistema de frenada del teu cotxe.

Ubicació i falles del servofre

El servofre es troba ubicat davant del volant. En obrir el capó, pots visualitzar-lo posterior al pot de líquids del sistema de frenada. Normalment, té una tapa de color negre i és allà on també es troba la bomba de pressió que permet el correcte funcionament del teu vehicle.

Gràcies al servofre, frenar és una tasca que es fa gairebé per inèrcia. Per aquesta raó, és molt fàcil identificar quan el servofre està fallant, ja que es manifesta en la rigidesa del pedal i la distància existent en el temps de frenada. En identificar alguns d’aquests símptomes, has de saber que alguna cosa va malament.

La causa més comuna de la falla del servofre és que es formen esquerdes al tub de buit, especialment quan passa molt de temps sense fer-se manteniment. El millor és portar-lo sempre al taller, per identificar amb exactitud què és el que està passant amb el servofre del teu cotxe.

La bona notícia és que quan deixa de funcionar el servofre, es pot enviar a arreglar i en qüestió de temps tot tornarà a marxar amb normalitat. El cost de l’arranjament del servofre pot superar els 350 euros, encara que això depèn del tipus de motor.