, ,

Com evitar que augmenti la temperatura del motor a nivells crítics

Els cotxes compten amb un sistema de refredament dissenyat per mantenir la temperatura del motor a nivells estables, però moltes vegades i per diverses causes aquest sistema pot presentar alguns falles que no detectar ràpidament poden ocasionar danys greus al motor, pel que és convenient estar al pendent de l’indicador de la temperatura del motor.

També és molt important revisar el nivell de líquid refrigerant o aigua abans d’encendre el motor per verificar que no s’estigui perdent líquid, es recomanable treure la tapa de l’envàs del refrigerant o del radiador, encendre el cotxe i revisar si el líquid flueix i està en el nivell indicat, si cal se li afegeix la quantitat necessària amb el motor encès.

És recomanable no afegir només aigua al radiador ja que en fer-ho es pot formar corrosió a l’interior del mateix, l’òxid produït es va acumulant en els conductes del radiador fins que aquests tapen gairebé totalment i impedeixen que el líquid flueixi normalment, per la qual cosa és convenient utilitzar líquid refrigerant en la proporció recomanada pel fabricant.

Revisa periòdicament que el ventilador del radiador (electroventilador) funcioni adequadament, moltes vegades per falta de manteniment el ventilador tendeix a presentar fallades intermitents que poden fer que augmenti la temperatura del motor.

Quan condueixis costa amunt o estiguis enmig d’un embús apaga l’aire condicionat i obre les finestres, això ajudarà a que el motor treballi amb menys esforç i es refredi més ràpid, així s’evitarà el reescalfament.